Jemmy Echaquan-Dubé

E pe otciparik Wikipetcia


Manawan/Wemotaci[meckotcita | meckotcita ka itactek]

Jemmy Echaquan Dubé
nehirowisiw
awin miaiskwew Meckotcita
askik iriniwKanata Meckotcita
e icinikasotcJemmy Meckotcita
e ici wirakaniwitcEchaquan Dubé Meckotcita
pitc ka nitawokitc25 Nikikw pisimw 1993 Meckotcita
taci we otcitcManawan Meckotcita
membre de la familleJoyce Echaquan Meckotcita
e ki ititosketcka metowetc masinactetcitcikanik Meckotcita

Atikamekw nehirowiskwew, Manawan otciw nahowe Jemmy Echaquan-Dubé. Nicitana acitc niaran nikikw pisimw 1993 ka nitawkitc. Enkonehi peikw otaniskotape osima César Newashish tcimanikeriniw kaskina wiec ka ki ici kiskeritakositc e rikikwaskimikarik ota askik.
Ekota e ki taci nitawkihakaniwitc epowamici Joliette itatiketcik ka 6 tato piponesitc, otcotcoma kirika e nictiritci ocima aric ma ka mitato tato piponesitc ki koski itatikew Manawanik kitci arimowetc atikamekw nehiromowiniw. Ki nta kiskinohamatiso Cégep de Trois-Rivières Metaperotin ka ici actek kitci kiskinohamatawkamikw, kaskina kekociciriw sakitaw e nosinetatc mitowi ka masinatcikaniwok, ka nakowi icipekahikaniwok, masinactetcitcikan ka wectakaniwok, ka nikamonaniwok kirika niminiwiniw.
Ki wectaw masinactetcitcikaniw, mitcet ki otamirotaw oreritamowiniw kaskina wiec. Mamirew ko kirika ka wapisiritci tipatcimowiniw kitci ki miro kiskerimakaniwitc awin naha nehirowisiw nete tca ka icatc ka ici kictapatak nehirowisiwin pimatisiwin otci ONU ka icinikatek ni apitc 2017 kirika 2018 ekota e ki otci mamitoneritak otci ka awaciwiritci kitci kiskeritamoritci tan ke ki ici mamitoneritakik otci wirawow kitci ki kecko nikanitcik kirika ka ici iteritakositcik.
Office nationale du film (ONF) ki otamiro mamacic anotc tca aci otamiro otci ka awaciwiritci Réseau jeunesse des Premières Nations du Québec et du Labrador ka nikanictowatc.
Mitcet kekociciriw wi otamirotaw kiapatc, kitci orasinahak masinactetcitcikaniw kirika nikamowiniw. Ekota aci anotc e ici nokositc La fugueuse (ocimo iskwecic) e metowetc, Daisie Flamand icinikatakaniwiw neta masinactetcitcikanicik.

Opitciwan[meckotcita | meckotcita ka itactek]