Manitoba

E pe otciparik Wikipetcia
Manitoba

Manitoba: oticinikasowin e nehiromonaniok, "Manitopekw". Ekareca aski anihe itekera ici actew. Winnipeg icinikatcikatew neta o'kitci otenaw. Enko nehe ka niaraniok kitci otenaw ka micta mitcetitcik nehirowisiwok, kaie tca ka ncowasohiok kice okimawinik. 110.000 tatiniw sipiriw kaie sakihikaniciciriw. Kisinaw, kaie aric kicitew, ekote mitowi ota Manawan askik e isparik, ekoni nete e isparik. Manitopekw ka icinkatcikatekipan, nictwitc ici actew mekwat ote nde kaskina kaci tacikanionik. Ekote nete e ici tatc wapi masko, mos kaie taw, mahikanak kaie anihe atikw ka icinikatakaniwitcik. 323 690 taciwok cecoca ka aiamihectowatcik, 475 185 taciwok ka cikerimatcik cecoca, 205 865 tca taciwok aka ka aiamihectowatcik kaie aka ka cikermatcik cecoca. Micta mitceno ka ici notcimiwok, wackekak acitc e ici micta cikopiskak kaie ka ici micta kino mickociskak.

Takon Manitoba Sakihikan . ka Mitato mitina acitc nicitina acitc niaran ici kinopekak minawatc Nicitina acitc niaran ici arakickak. Ka namekosi pisimwok, Mackoci Sakihikan nictam ki werinikatam niheriw sakihikaniriw De la Vérendrye. Minawatc ki meckotci itakonikatew otci Manitoba Sakihikan.

Enko nihe nictowitc ka actek otenocic Kanata Askik. Micta micikitamikan e pokonehikaniwok atamik askik, micta mitcet tawok asiniwok ka micta misikitakositcik atamik Manitoba Askik. Nicw tatino kictictikwa e ici arakickak ka mapiketiki ; Churchill kape Nelson.